Christen worden is gratis, christen zijn is niet goedkoop!

Christen worden is gratis, christen zijn is niet goedkoop!

Dit was een zin die ik tegenkwam op een site, waar veel niet christenen luisteren (!) naar christenen die hun verhaal delen.

Een site waar niet christenen hun vragen kunnen afvuren op christenen en christenen kunnen antwoorden. Het is één van de sites waar nog echt geluisterd wordt naar elkaars argumenten en waar men echt moet nadenken over wat men schrijft.

Af en toe mag ik daar eens een kijkje nemen. Het is interessant hoe sommige christenen met allerlei overtuigende “bewijsvoering” komen, die kant noch wal slaat bij de ongelovige.

De ongelovige wil namelijk geen zoetsappig verhaaltje, wat nu net in de Bijbel voorkomt, maar wil echte, eerlijke en oprechte antwoorden!

Nou ben ik geen theoloog, noch heb ik heel veel gestudeerd (of je wilt de School voor de Rijn-, Binnenvaart en de Kustvaart en 3 (deeltijds) Bijbelscholen meerekenen, maar dat heb ik al ver achter mij gelaten).

Nee, ik ben gewoon een fervent aanhanger van de Bijbel, het onfeilbaar Woord van God en probeer die, zover mogelijk, wat in mijn vermogen ligt, toe te passen in het dagelijks bestaan.

Dat is eerlijk en oprecht!

Ik ben nu eenmaal een mens van vlees en bloed, net als jij, net als ieder ander en ja, ook ik maak (helaas) fouten. Ik ben niet heilig, ik ben niet rechtvaardig, maar zoals Paulus placht te zeggen: Ik ben niet volmaakt, maar toch streef ik er naar”. Plaats mij maar in dit rijtje, daar voel ik mij wel thuis.

Ik heb niet alle antwoorden op de grote vragen des levens, ik heb niet alle inzichten om Bijbels verantwoord mijn leven te leven, maar wat ik wel heb: Genade!

God zei dat, alweer tegen mijn grote voorbeeld Paulus: Mijn genade is jouw genoeg.

En als dat nu eens voor Paulus geld, zou dat dan ook niet voor jouw en voor mij gelden?

Niet alle antwoorden zijn pasklaar, niet de grote waarom’s van het leven worden direct beantwoord en ook niet altijd de kleintjes, maar de genade en liefde wordt altijd gedeeld vanuit het Vaderhart van God.

Zo, vandaag ga ik genieten van het Vaderhart, van Zijn liefde en genade. Niet alleen ik, maar ik bid dat het uw hart vandaag ook zal pakken en dat u geniet van Gods liefdevolle, genadevolle aanwezigheid door Zijn Heilige Geest.

Weest gezegend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *