Problemen

Problemen

Problemen van de wereld…

Een qoute van Broeder Eberhard Arnold, oprichter van de Bruderhof gemeenschappen, die wij kunnen onderstrepen is deze:

“We kunnen niet alle problemen van de wereld oplossen, en daarom zien wij dat ook niet als onze opgave.

Onze opgave is heel eenvoudig deze: In een wereld van tweedracht willen wij in vrede en vriendschap leven; in een wereld zo vol met ongerechtigheid willen wij voor gerechtigheid en in een liefde volle gemeenschap van broeders en zusters leven”.

Wij kunnen u wel een helpende hand bieden, in tijden van nood.

Dat wil zeggen: u bent altijd welkom om een afspraak met ons te maken, uw situatie voor te leggen en samen kunnen we dan op zoek gaan naar de voor u meest gunstige oplossing. 

Wij maken hier altijd wel deze overweging in:

Wij zijn GEEN professionals! Verwacht dus niet van ons dat wij ‘de oplossing hebben’, die hebben wij eenvoudigweg niet.

Wij kunnen met u op zoek gaan in de Bijbel, naar een antwoord op uw vragen, problemen, omstandigheden. Soms moeten wij adviseren om zelf professionele hulp in te schakelen, soms kunnen wij in overleg met een professional al tot een oplossing komen.  Weest u er wel ten alle tijden van bewust dat: ‘het uw eigen keuze is en blijft welk pad u gaat volgen!’ Ondanks het advies wat wij u wellicht geven, heeft u zelf de keuze die weg in te slaan of een andere weg te kiezen. Het is en blijft uw keuze. Deze respecteren wij en waar mogelijk zullen wij u ondersteunen in de keuze die u maakt.