Home

Home

Onder de vlag van de liefde…

Onder de vlag van de Liefde

‘Zo blijven dan: geloof, hoop & liefde, deze drie, maar de meeste ervan is de liefde.’ 1 Korintiërs 13:13 is de lijfspreuk van Huizen van Zegen Julianadorp. ‘Dat willen wij uitdragen vanuit ons huis en in ons leven. De ander liefhebben zoals die is. En dat we niet allemaal hetzelfde denken, dat zal me een zorg zijn.’

Peter den Harder kwam op zijn zestiende tot geloof. Op zijn twintigste werd hij ernstig ziek. Op dit moment wordt uitgegaan van Congenitaal Myastheen Syndroom, maar de artsen spreken elkaar tegen.

Peter is opgeleid in de binnenvaart, maar het vak waar zijn hart ligt, kan hij inmiddels niet meer uitvoeren. Hij heeft elke dag ongemakken door de ziekte.

Gevrijwaard

“Het is een gegeven voor me. Je moet niet de illusie hebben dat je gevrijwaard bent. Iedereen is sterfelijk. Klaar. In het begin verzet je je ertegen, want je wilt mee blijven draaien in de maatschappij. Maar als je je er niet bij neerlegt, heb je een rotleven. Dus op een gegeven moment ga je op zoek naar een andere invulling.

In verband met het geloof zegt hij daarover: “Als alles voor de wind gaat, is het makkelijker om in God te geloven. Maar als het niet goed gaat. Wat dan?” Hij pakt een Bijbel uit zijn tas. Psalm 23:4. “Zelfs als ik door een donker dal moet lopen, ben ik niet bang, want U bent dicht bij mij. U bewaakt mij en gaat de hele weg met mij.”

Dat is waar wij voor staan als Huizen van Zegen Julianadorp. Dat is de weg die wij (ook met u) willen gaan: als het moeilijk is, als u behoefte heeft aan een gesprek, een hart onder de riem, juist dan mag u contact met ons opnemen. Gewoon even te ZIJN en te weten: u bent nooit alleen!

Of u nu gereformeerd bent, katholiek of Baptist, dat interesseert ons niet zo. We geloven in Jezus, die gestorven is aan het kruis. Dat is de basis. Een eikenboom heeft honderdduizend blaadjes. Het is dezelfde boom, alleen de blaadjes zijn verschillend. Uiteindelijk is er maar een ding belangrijk: Perk elkaar niet in en heb de ander lief.

Aangepaste/bewerkte versie, originele tekst: Yanaika Zomer; Tekstbureau de Schrijfmachine