De Weg

De Weg


Johannes 1:14 (vertaald uit de Message) Het Woord werd vlees en bloed en kwam in de wijk wonen.

Dit verlangen van Jezus is iets wat me dag aan dag inspireert en uit daagt. Want wij zijn nu zijn lichaam als kerk en wat doen wij? Houden we veilig afstand en blijven we Gods ideaal beeld prediken als Jezus ook deed met zijn rede op de berg? Of volgen we hem de berg af onder de mensen, wandelen en wonend.

En niet de mensen die het alleemaal voor elkaar hadden maar juist degene die het niet voor elkaar hadden, de mensen verwond door elkaar, religie en ziekten en niet te vergeten zichzelf.

In een gelijkenis –
Er waren drie kerken die de mensen wilde bereiken waar Jezus zielsveel van houd de gebrokene de geketende aan zonden en leven zoals God het bedoeld had missende.
De mensen in de modder en drek van het leven.

Kerk één had de oplossing ze wisten de wet, de Bergrede en Gods ideaal van Heiliging.
Dus ze namen een brandslang en noemde het evangelie, en dreigend met hel en oordeel spoten ze de mensen “schoon” en als ze schoon genoeg waren mochten ze naar binnen en waren ze welkom.

Kerk twee had de oplossing de mensen hadden hulp nodig, ze hadden de woorden gehoord geef water, kleed en voed, evangeliseer en ze gooien een touw met spullen eraan en bleven staan. Denkend nu hebben ze de middelen, nu hebben ze een touw ze kunnen uit de modder en de drek komen. Maar ze bleven op een afstand staan.

Kerk drie las de Weg en niet de religie, ze zagen Jezus en bewogen in het ongeforceerde ritme van genade en ze halen een keer diep adem en volgden Jezus en gingen staan naast de mens in de modder en de drek, leefden met hen, woonde in dezelfde buurt en baden en hoopten en vertrouwde dat de Geest de mensen de stappen zou wijzen uit de drek en de modder. En zij, zij zouden meewandelen.Onze kerk Living Word wil een kerk van de Weg zijn. En ook wij leven in een buurt op deze manier. Een buurt met veel pijn verslaving en psychische, financiële en emotionele nood.


Wij kunnen dit niet alleen in de bijbel staat een verhaal van Mozes die zijn handen opgeheven moest houden om een strijd gewonnen te kunnen laten worden. Maar hij werdt moe een had anderen nodig om zijn armen te ondersteunen. Ook wij hebben mensen nodig die ons en Gods Koninkrijk werk hier willen ondersteunen, in gebed en financieel helpen jullie mee?

Volle Evangelie Gemeente Gods Lichtbaken geven kan via deze gemeente op een banknummer wat speciaal gereserveerd is voor ons zendingsproject.
Voor ANBI geregistreerd geven – NL39 RABO 0333397762
t.n.v. Volle Evang. Gem. “Gods Lichtbaken Veenendaal

Marc

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.